- 1 bloemkool
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 5 g sesamzaad, geroosterd
- 100 ml witte tahin (sesampasta)
- 15 ml citroensap, naar smaak
- 2 teentje knoflook
- snufje zout, naar smaak
- 15 ml water, of iets meer, om te verdunnen
Libanese bloemkool met naanbrood
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de bladeren van de bloemkool af en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 3 centimeter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak de knoflook schoon. Meng in een kom de milde olijfolie, paprikapoeder, geperste knoflook, peper en zout. Smeer de bloemkool aan beide kanten met deze mix in en gaar 20 minuten in de oven.
Meng de witte tahin met de helft van het citroensap en een snufje zout. Pers er een teentje knoflook boven uit en gebruik het overig citroensap en water om er een romige, niet te dunne dressing van te maken. Proef of het zout genoeg is.